Пастелни цветове, отблясъци, неподправим хумор - те са само част от

...
Пастелни цветове, отблясъци, неподправим хумор - те са само част от
Коментари Харесай

Нереалните места от филмите като напълно реални места по света

Пастелни цветове, отражения, неподправим хумор - те са единствено част от присъщия свят на Уес Андерсън. Който не е гледал филмите му, евентуално въпреки всичко знае за нетипичния му жанр и отличаващата се хармония в фрагментите.
 Уес Андерсън и екранизацията му на The Wonderful Story of Henry Sugar с Бенедикт Къмбърбач
Ново потапяне в света на Уес Андерсън

Режисьорът екранизира Роалд Дал

Ретро фоновете, съвършената симетричност, гласът на разказвача и отвесните придвижвания на камерата участват във всяка от творбите на режисьора. Сред най-популярните са " Фантастичният господин Фокс ",  " Островът на кучетата ", " Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън " и най-новият му пълнометражен филм - " Астероид Сити ". 

Може би най-високо оцененото му заглавие обаче е " Гранд хотел " Будапеща ". Там фенът е замесен в лабиринт от секрети стаи с тапети в рококо жанр и на моменти даже неуместни архитектурни детайли.

С времето обаче триумфът на Уес Андерсън се разгръща и оттатък филмографията му. Именно присъщата хармония във филмите на режисьора се трансформира в същинско събитие в поп културата. А някои хора даже откриват тази хармония в действителния свят и я показват в обществените мрежи.

Така да вземем за пример през 2017 година се появява Instagram профилът Accidentally Wes Anderson. За всички години до момента той е натрупал над 1.8 милиона почитатели и повече от 2000 поста.

И както името подсказва - фотосите демонстрират напълно същински пейзажи, които наподобяват като че ли извадени от измисления свят на Уес Андерсън. Част от нетипичните и цветни места са ски курорти, заводи, хотели и влакове.

Какво да чакаме от " Астероид Сити "

Оправда ли Уес Андерсън упованията ни

Accidentally Wes Anderson обаче не съществува само като Instagram акаунт. Той прераства в цяла платформа, в която пътешественици и фотографи могат да разгласяват своите фрагменти, наситени със стилистиката от филмовия свят на режисьора.

А всеки обожател на Уес Андерсън може да обиколи виртуално точките от света, на които се намират съответните местоположения, посредством, която е достъпна онлайн, написа Blind Magazine.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР